Katri opettajana

Vuodesta 1997 alkaen olen työskennellyt opettajana Turun normaalikoulussa Varissuolla. Koulu on suuri yhtenäiskoulu Suomen maahanmuuttajavaltaisimmassa lähiössä. Opetan yläkoululaisille biologiaa ja maantietoa ja lukiolaisille biologiaa. Lisäksi ohjaan aineenopettajaksi opiskelevia biologian ja maantieteen opiskelijoita opetusharjoittelussaan.

Viime vuodet olen keskittynyt työssäni pitkälti opetuksen digitalisaatioon. Hyvän kuvan siitä, mitä olen puuhaillut, saa tästä e-Opin käyttäjäkokemushaastattelusta.

Kuluvan lukuvuoden ja seuraavankin iso asia työrintamalla on uusien opetussuunnitelmien jalkauttaminen. Muutos on merkittävä sekä yläkoulussa että lukiossa – tai ainakin sen pitäisi olla, koska opetussuunnitelmiin on kirjattu todellisia uudistuksia. Erityisesti opetuksen kokeellisuutta pitää kehittää. Laajojen kurssisisältöjen todellisuudessa tämä tarkoittaa jatkuvaa aikapulaa, mutta sitäkin ongelmaa on vain yritettävä ratkoa. Ylioppilaskirjoituksien sähköistyminen ei ollut enää suuri muutos, koska olen jo vuosia käyttänyt sähköisiä oppikirjoja ja kokeita.

Koulumme oli 2016-2017 puolitoista vuotta evakossa suuren peruskorjauksen vuoksi. Alkuvuodesta 2017 palasimme Varissuolle täydellisesti peruskorjattuun Norssiin ja nyt uusissa raikkaissa tiloissa on tosi kiva tehdä töitä.