Henkilöhistoriaa

Olen turkulainen vihreä kunnallispoliitikko. Synnyin Tampereella vuonna 1965. Lapsuuteni vietin Amurin kaupunginosassa Finlaysonin tehtaan kupeessa. Sukujuureni ulottuvat isän puolelta rajan takaiseen Karjalaan ja äidin puolelta Satakuntaan. Ylioppilaaksi kirjoitin Messukylän lukiosta vuonna 1984.

Turkuun tulin vuonna 1985 opiskelemaan Turun yliopistoon biologiaa, maantiedettä ja kasvatustiedettä. Pääaineeni oli ekologis-systemaattinen eläintiede. Olin välissä pitkiä jaksoja työelämässä lopputyötä vaille valmiina maisterina. Kirjoitin kesken jääneen pro graduni loppuun vuonna 2001 ja valmistuin filosofian maisteriksi.

Edelleen elämäni jatkuu yliopiston helmoissa, sillä olen työskennellyt vuodesta 1997 alkaen Turun yliopistoon kuuluvassa Turun normaalikoulussa yläkoulun ja lukion opettajana ja opetusharjoittelun ohjaajana. Oppilainani Varissuolla on paljon maahanmuuttajataustaisia nuoria. Suomenkielisten luokkien lisäksi opetan myös Turun kansainvälisen koulun oppilaita. Toisen pääosan työstäni muodostaa tulevien opettajien koulutus. Ohjaan luokissani opetusharjoitteluaan tekeviä opiskelijoita kohti opettajan ammattitaitoa ja -identiteettiä. Työni on hyvin mielenkiintoista, antoisaa ja haastavaa.

Työhistoriaani kuuluu opetustehtävien lisäksi pitkä vaihe elintarviketeollisuudessa teurastamon laatuvastaavana ja sitä ennen lihantarkastuslaboranttina. Olen elämässäni ehtinyt olla myös tutkimusassistenttina, koulunkäyntiavustajana, valmennuskurssin vetäjänä, varastonaisena, sianlihan trikiinitarkastajana, kinkkuosaston pakkaajana, keittiöapulaisena, lääketehtaan laboranttiharjoittelijana ja näytteenottajana sekä silmätippapullojen korkituskoneen käyttäjänä.

Politiikkaan lähdin mukaan vuoden 1996 kunnallisvaaleihin. Kaupunginvaltuustoon kaupunkilaiset valitsivat minut ensimmäisen kerran vuoden 2000 kunnallisvaaleissa. Valtuustokauden 2009-2012 toimin Turun kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajana ja konsernijaoston puheenjohtajana, ja vaalien jälkeen jatkoin samoissa tehtävissä vuoden 2015 alkuun saakka. Vaalikauden loppuosan toimin kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajan tehtävässä. Tällä hetkellä valtuutetun tehtävän lisäksi toimin kaupunkikehittämiseen ja energiaan liittyvissä luottamustehtävissä, eli vihreän politiikan ytimessä edelleen. Olen toiminut kunnallispolitiikan lisäksi vuosien mittaan luottamustehtävissä myös puolueessani Vihreissä, Varsinais-Suomen maakuntaliitossa ja Suomen Kuntaliitossa. Tarkemmat tiedot löydät poliittisesta CV:stäni.

Suuri osa ajastani kuluu työn ja politiikan merkeissä. Illat ja monesti myös viikonloput kuluvat erilaisissa kokouksissa ja tapahtumissa. Politiikasta, sen parista löytyneistä ystävistä, innostavista ajatuksista ja maailman muuttamisen yrittämisestä on tullut vuosien kuluessa omanlaisensa elämäntapa. Hyvin mielenkiintoinen, iloa tuottava ja välillä myös stressaava – kuten elämä itse.

Asun Peltolassa 1960-luvulla rakennetussa omakotitalossa mieheni ja saksanpaimenkoirani kanssa. Lapsia meillä ei ole. Arvostan luovaa ja rentoa elämänasennetta. Vapaa-aikaani käytän mieluiten lepäämiseen, rauhoittumiseen, koiran kanssa touhuamiseen sekä läheisten ja ystävien tapaamiseen. Rentoudun puutarhanhoidon, ruoanlaiton ja valokuvauksen parissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × 1 =